Sündmused
Silja Lättemäe
Taarapõllu talu peremees Edgar Kolts tuli ideele kuivatada aed- ja metsamarjad krõpsudeks ning paisata müüki. Nüüd on krõpsud nõutavad meie suurlinnade kauplustes ja jõudnud ka USA ning Saksa toidumessidele.
“Ideid on mul palju, napib ainult tehnoloogiat ja raha investeeringuteks,” muheleb Edgar Kolts oma Taarapõllu mahetalu marjatsehhis. See mees tegutseb Võrumaal Varstu vallas Kangsti külas marjakasvataja ja -töötlejana juba viiendat aastat.
Talu tootmisliinidelt tuleb üle 60 mahla, mahlajoogi, keedise, marjajahu, püree ja kõpsu. Aastas töötleb Kolts 35 tonni aed- ja metsamarju. Nädalas suudab ta kolme töötaja abiga keeta, aurutada ning kuivatada umbes tonni jagu marju.
Loe lähemalt: Maaleht 18.03.210