Sündmused
Tartu Ülikooli loodusmuuseumil on valminud
käsiraamat, mis jagab soovitusi ja ideid, kuidas käsitleda põhikoolis ja
gümnaasiumis lõimitult toidu-, tervise- ja keskkonnateemasid.
Käsiraamatus keskendutakse erinevatele teemadele nagu saasteained
toidus; toidu olelusring ja keskkonnamõju; toidu, tervise ja keskkonnaga
seotud mõistlike valikute tegemine ning Läänemeri ja toidu tootmine.
Õppematerjal sisaldab juhendeid õpetajale ning töölehti ja
rühmatööülesandeid õpilastele.
Külli Relve koostatud materjal
„Läänemere keskkond, toit ja tervis: harjumustest teadlikkuseni. Õpetaja
käsiraamat“ on vabalt allalaetav siit. Käsiraamat põhineb loodusmuuseumi koostatud toidu- ja keskkonnateemalistel veebirakendustel, mis on kättesaadavad projekti FOODWEB veebilehel.
Käesoleva aasta augustis ja septembris toimuvad Tartus ja Pärnus õpetajatele ka valminud õppevahendeid tutvustavad seminarid.
Õppematerjalid
loodi projekti „FOODWEB - Läänemere keskkond, toit ja tervis:
harjumustest teadlikkuseni“ raames. Projekti kaasrahastab ERDF (Euroopa
Regionaalarengu Fond) läbi Kesk-Läänemere INTERREG IV A 2007-2013
programmi.
Lisainfo:
Eva-Liisa Orula
projektijuht
Tartu Ülikooli loodusmuuseum
eva-liisa.orula@ut.ee
Tel. 737 6078