Sündmused
Juba teist korda valitakse Eesti parim mahetootja ja mahetoode - et tunnustada tublisid tegijaid ning tutvustada neid ka avalikkusele.
Võitjad kuulutatakse välja 18. septembril Tallinnas, Eesti Vabaõhumuuseumi Leivapäeval Kolu kõrtsi ees kell 14:00.
Sassi-Jaani talu õuel toimub ka mahetoodete laat ja degusteerimine. Kell 12:00-13:00 saavad külastajad valida lemmikmahetoote. Avatud on
kaks mahetoidu valmistamise töötuba - kell 13:00-14:00 lastele ja kell 15:00-16:00 suurtele.
Külastajate lemmikmahetoote valimisel ja auhinna üleandmisel osaleb ka Evelin Ilves.
Parima tootja ja toote valisid välja erialaspetsialistidest koosnevad 7-liikmelised žüriid.
Konkursil "Parim mahetootja 2011" kandideeris 10 mahetootjat üle Eesti. Konkursil osalesid mahepõllumajandusele üleminekuaja läbinud tootjaid, kelle põllumajandustootmine on heal tasemel ning kes on aktiivsed ka väljaspool oma ettevõtte tegevust.
Konkursile "Parim mahetoode 2011" esitati 29 toodet 14 ettevõttelt. Toodete hindamine toimus septembri alguses Eesti Kulinaaria Instituudis tippkokkade osavõtul.
2010. aasta konkursil saavutas tihedas konkurentsis parima mahetootja tiitli Arvo Veidenbergi Pajumäe talu, kelle trumpideks olid nii edukas põllumajandustootmine kui ka oma toodangu väärindamine talu meiereis. Parimaks mahetooteks tunnistati AS Saidafarmi Saida valge juust. Konkursid korraldab Põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga. Parima mahetoote valimisel tehakse koostööd Eesti Kulinaaria Instituudiga.