Sündmused
18. ja 19. novembril
2010 korraldab Eesti Maaülikooli Mahekeskus Tallinnas hotellis St Olav
konverentsi ja seminari, kus arutletakse mahetöötlemise ja -toitlustamise
arendamist. Käsitletakse nii õigusaktidest tulenevaid nõudeid kui ka seniseid
kogemusi ja praktilisi näiteid meilt ja mujalt.
Külalisesinejaks on
Harald Hoppe Saksamaalt, kes omab pikaajalist kogemust mahepõllumajanduse
edendamise ja mahetoitlustamise alal. Praegu juhib ta maherestorani ning
avaliku sektori asutuste mahetoitlustamisega tegelevat ettevõtet, kus
serveeritakse 5000 toiduportsjonit päevas.
18.11 konverentsil
tutvustatakse mahetoidu erinevusi, räägitakse maheturu olukorrast,
tutvustatakse mahetoidu töötlemise ja toitlustamise nõudeid ning praktilisi
kogemusi Eestis ja Saksamaal. Oma tegevust mahetoidu töötlemisel ja
turustamisel tutvustavad TÜ Eesti Mahe, Märjamaa Lihatööstus OÜ ja Vändra Leib
OÜ.
19.11 seminar on
mõeldud spetsiaalselt restoranidele jm toitlustusettevõtetele, jagatakse
kogemusi ja näpunäiteid tooraine hankimisest retseptide ja turunduseni välja.
Eesti kogemust
mahetoitlustamisel jagab Pühajärve Spa ja Puhkekeskuse restorani peakokk Silver
Silmere. Ettevõte on üks kahest tunnustatud mahetoitlustusettevõttest Eestis.
Konverentsi ja seminari
korraldajaks on Eesti Maaülikooli Mahekeskus koostöös Eesti Mahepõllumajanduse
Sihtasutuse ning Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskusega, tellijaks Põllumajandusministeerium.
EMÜ Mahekeskus asutati
2008.aastal ja peamisteks tegevussuundadeks on teadus- ja rakendusuuringud
mahepõllumajanduses, keskkonnasäästlike eluviiside ja mahetoidu tutvustamine,
erinevate sihtgruppide koolitamine ning koostöös ettevõtjatega lahenduste
leidmine mahesektori arendamiseks.
Lisainformatsioon:
Sirli
Pehme
Eesti
Maaülikooli Mahekeskus
Tel:
5304 4004
e-post:
sirli.pehme[A]emu.ee