Sündmused
Maa Elu
Tallinnas Eesti toidumessi „Sööma!” raames toimunud konverentsil „Vali mahetoit – hea sinule, hea loodusele!” räägiti toidutootmise keskkonnamõjust, mahetoidu kvaliteedist ja mõjust tervisele. Oma kogemusi ja tulevikuplaane jagasid maheettevõtted.
Emeriitprofessor Anne Luik Eesti Maaülikoolist rääkis toidutootmise keskkonnamõjust. „Mitu teadusuuringut, näiteks 2019. aastal avaldatud Thüneni Instituudi analüüs näitab, et mahetootmine aitab kaasa elurikkuse ja mullaviljakuse säilimisele ja suurendamisele, hoiab vee kvaliteeti ja kaitseb mesilasi,” rääkis ta. „Meie põllumajandus peab muutuma keskkonnasäästlikumaks – Eesti seire tulemused tekitavad muret, sest taimekaitsevahendite jääke leitakse nii veest, mullast kui ka toidust.”
Loe edasi: maaelu.postimees.ee, 16.05.2019