Sündmused
Alates 6. detsembrist jõuab ETV2 ekraanile lühisari “Mahemaa”. Nelja nädala jooksul näeb vahvaid Eestimaa mahetalusid ja mahetootjaid. Iga saate lõpus valmib üks talupere või -seltskonna lemmikroog, mis passib kenasti ka pühadelauale. Saated on pooletunnised.
Eluterve ja tervislik
“Mahemaa” autor ja toimetaja Aivi Parijõgi selgitab, mida kujutab endast see Mahemaa, kuhu saate tegijad vaatajaid kutsuvad.
“Me viime vaataja elutervesse ja tervislikku keskkonda,” ütleb Aivi Parijõgi. “Aga konkreetsemalt – Saaremaale Koplimäe mahetallu, kus muu hulgas kasvatatakse ja jahvatatakse speltat ja tatart. Teises saates oleme Viljandimaal Tarvastu-Saariku talus maheveiste ja köögivilja kasvatamist vaatamas. Kolmandas saates käime Valgamaal Kopra Karjamõisas, mis üllatab mahemetssigade ja kirju linnuperega ning teeb talveaja rohelisemaks maitsetaimedega. Viimases saates pääseme aga Pajumäe talu meiereisse, vaatame nende kuulsate mahejogurtite ja -kohupiimakreemide valmimist.”
Loe edasi Maaleht.ee