Sündmused
Aive Sarjas
Riigikogus loodi kohaliku toidu toetusrühm, mis loodab Eesti toitu tutvustades maaelu edendada ning koolilõunad maitsvamaks ja tervislikumaks muuta.
“Turism ja toitlustus on alati käsikäes käinud, aga teemade valdkond, millega toetusrühm tegelema hakkab, on palju laiem. Koos tippkokkadega soovime riiklikult toetatava koolitoidu tervislikuks ja maitsvaks teha,” selgitas toetusrühma idee ellukutsuja Imre Sooäär.
Impulss toetusgrupi loomiseks tuli inimestelt, kes iga päev asjaga tegelevad.
“Eestis on tänu LEADER-meetmele avatud palju väikesi külakeskuste kööke, kus inimesed saavad oma hoidiseid valmistada. Just sellised tooted annavadki piirkondadele oma näo, nende levikule kaasa aitamisega edendame ka maaelu,” on Sooäär veendunud.
Hetkel on tema arvates kõige tähtsam saada ülevaade sellest, mis sektoris toimub ning mõelda, kuidas rahvaesindajad seadusandluse ja pikaajaliste arengukavade abil valdkonna arengule kaasa aidata saaksid. Koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega ja liikumisega Eesti Maitsed on esimesed sammud selles suunas juba astutud.
Loe edasi: Maaleht, 22.06.2012