Sündmused
Eili Arula
MTÜ Liivimaa Lihaveis on suutnud viie tegutsemisaasta jooksul propageerida Eestis veiseliha tarbimist sedavõrd, et nüüd on enamiku Eesti tipprestoranide menüüs saadaval nende liikmete kasvatatud liha ning tasapisi püütakse toodangut viia ka välisturgudele.
MTÜ Liivimaa Lihaveise üks asutaja, Airi Külvet alustas lihaveiste kasvatusega aastal 2004. Tänaseks päevaks on tal ligi sajapealine Anguse tõugu lihaveisekari ning lähiaastatel proovib ta seda veelgi suurendada. «Kõik sõltub sellest, kuidas mul õnnestub rohumaid juurde saada,» märkis Külvet.
Aktiivse inimesena osales Airi Külvet tegutsemise algusest saadik pea kõikides Eestis lihaveiste kasvatamisega seotud ühingute tegevuses. Siiski tundus talle ja ka paljudele teistele lihaveisekasvatajatele, et nende loomadele pole piisavalt turgu ning nad ei saa oma toodangu eest õiglast tasu. Varasemalt oli lihaveiste kasvatajatel küll leping Rakvere lihakombinaadiga, kuid kombinaadi pakutud hind veisekasvatajaid ei rahuldanud.
Loe edasi: majandus24.postimees.ee, 14.11.2015