Sündmused
Liilit Kirss
Äntu mõisas Lääne-Virumaal Äntu külas kasvatatakse mahepõllumajanduslikult kanu. Ettevõtte omanik loodab, et hoolimata elu kallinemisest valivad teadlikud inimesed ka edaspidi oma toidulauale mahemunad ja -broileriliha.
Äntu mõisa omaniku, tegevjuhi ja juhatuse liikme Lauri Bobrovski sõnul tegutseb ettevõte juba üle 20 aasta: 2008. aastast tegeletakse mahepõllumajanduse ja 2012. aastast ka -linnukasvatusega.
„Lõin 2014. aastal ettevõtte SirLoin, kus tootsime mahelihatooteid ja sain kaubandusest tagasisidet, et võiks hakata proovima mahebroilerikasvatust. Käisin mõisas koostööst rääkimas, aga sellest ei tulnud midagi välja. Saatus aga keeras asja nii, et kahe aasta pärast olin siin tagasi ja siis juba omanikuna,“ räägib Bobrovski Äntu mõisa jõudmisest.
Loe edasi: maakodu.delfi.ee, 31.10.2024