Sündmused
Ain Lember
Saaremaal ainsana speltanisu kasvatava Koplimäe talu toodangu suurim
tarbija on mainekas Pädaste mõisa restoran naabersaarel
Muhus.
Pädaste mõisa ja Tallinnas tegutseva restorani Neh
peakokk Peeter Pihel ütles Saarte Häälele, et Pädaste köögikontseptsioon näeb
menüü koostamisel ette Läänemere saartelt pärineva kvaliteetse tooraine
kasutamist ning mõistagi sobib selleks Koplimäe talu toodang. "Puhas õnn meile,
et selline tore tootja meie enda külje all asub. Väga kvaliteetne jahu on neil,"
kiitis Peeter Pihel.
Peakoka sõnul on ta Koplimäe talus ise kohal käinud
ja kogu veskiasjandust oma silmaga näinud. "Mis saab olla sellise asja vastu,
kui sa näed, palju hoolt ja armastust inimesed sinna sisse panevad," rääkis
Pihel, kes kasutab Pöide taluniku speltanisujahu restorani klientidele saia
valmistamiseks. "Olgu Pädaste mõisa restoran või Neh Tallinnas, igal õhtul on
Koplimäe mahespeltast tehtud sai laual," kinnitas peakokk.
Loe lähemalt: Saarte Hääl, 12.01.2011