Sündmused
Pressiteade
11.
juuni 2012
Algas
konkurss parima mahetootja ja -toote leidmiseks
Alates
tänasest saab esitada kandidaate 2012. aasta parima mahetoote ning parima
mahetootja konkursile. Konkursside „Parim mahetootja 2012" ja „Parim
mahetoode 2012" eesmärk on tunnustada parimaid toojaid ja tooteid ning
tutvustada neid ka avalikkusele.
„Juba
kolmandat korda otsime parimat mahetootjat ja -toodet," ütles Airi Vetemaa
Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusest. „Mahetoodete nõudlus kasvab: iga
aastaga tõuseb tarbijate huvi mahetoodete vastu ning müüginumbrid suurenevad.
Turule oodatakse huvitavaid ja maitsvaid toiduaineid just kodumaistelt
ettevõtetelt."
Konkursile
„Parim mahetootja 2012" saavad kandidaate esitada nii organisatsioonid kui ka
üksikisikud, sh kandideerija ise. Konkursile oodatakse mahepõllumajandusele
üleminekuaja läbinud tootjaid, kelle põllumajandustootmine on heal tasemel ning
kes on aktiivsed ka väljaspool oma ettevõtte tegevust. Esitamiseks tuleb täita
ankeet. Kandidaatide ankeetide esitamise tähtaeg on 25. juuni.
Konkursile
„Parim mahetoode 2012" saavad oma tooteid üles seada ettevõtted ise.
Tingimuseks on, et mahetoode oleks enne toodete ankeetide esitamise tähtaega
turul saada. Toodete ankeetide esitamise tähtaeg on 24. august.
Konkursside
ankeedid ja täpsemad osalemise tingimused leiab siit (tootja) ja siit (toode). Ankeedid
palume saata aadressile mahepm[A]gmail.com
Parima
tooja ja toote valivad välja erialaspetsialistidest koosnevad 7-liikmelised
žüriid. Võitjad kuulutatakse välja 16. septembril Tallinnas, Eesti
Vabaõhumuuseumi Leivapäeval, mille raames toimub ka mahetoodete laat ja
külastajate lemmikmahetoote valimine.
2011.
aastal pälvis parima mahetootja tiitli Jaan ja Anne Kiideri Riido talu Saaremaalt.
Parimaks mahetooteks tunnistati FIE Katrin Seppa-Silmere kamaga šokolaadikreem,
mis kannab kaubamärki Karli ja Linda maiustused.
Konkursse korraldab Põllumajandusministeeriumi tellimusel
Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse
Koostöökoguga. Parima mahetoote valimisel tehakse koostööd Eesti Kulinaaria
Instituudiga.
Info:
Airi Vetemaa
Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus
airi.vetemaa[A]gmail.com
522 5936