# #

Uudised

Maherukkijahu müüginumbrid annavad märku uuest trendist

27.10.09
Elades maailmas, kus inimestel on üha kiirem ja nad mõtlevad aina vähem oma tervisele ja toitumisele, on rõõm kuulda, et kodune toidukultuur hakkab taas olulisemaks muutuma. Teade maherukkijahu müügi kahekordistumisest viimasel aastal annab märku uuest trendist.

Tallinna Toidumessil tutvustatakse mahetoitu

26.10.09
Tallinna Toidumessil 4.-5. novembrini esitlevad mahekaupa Eesti mahetöötlejad.

Maherukkijahu müük on viimase aastaga kahekordistunud

22.10.09
TÜ Eesti Mahe andmeil on viimase aasta jooksul maherukkijahu müük kasvanud kaks korda. 2008. aastal kasvatati mahedalt teravilja rohkem kui 11000 hektaril, 2009. aastal oli see pind juba üle 16000 hektari.

Tšehhi Vabariik: 2008. aastal osteti mahetooteid 52 miljoni euro eest

20.10.09
Tšehhid otsid eelmisel aastal jaevõrgust mahetoitu rohkem kui 52 mln euro eest. See on 18 miljonit eurot rohkem kui 2007. aastal.

Algas õiglase kaubanduse nädal

19.10.09
Sel nädalal toimub kõikides Põhjamaades, nende hulgas Eestis, õiglase kaubanduse nädal. Meie soov on muuta maailma ...iga ostuga.

Haridus- ja Kultuuriseltsi Läte projekti “Allikalt algab jõgi“ õpituba Ökoköök

12.10.09
Haridus- ja Kultuuriselts Läte viib projekti „Allikalt algab jõgi“ raames läbi tervisliku toitumise õpitoa „Ökoköök“. Profikokk ja puhta ökotoidu austaja Kaarina Naur räägib lähemalt ökoköögi põhimõtetest ning jagab nõuandeid igapäevaseks tervislikuks toiduvalmistamiseks. Osalejad saavad võimaluse „käe valgeks teha“ ja valmistada üheskoos tervislikku toitu. Õhtu viljaks on kuldne kõrvits.

Maaülikooli roheline nädal pakub avastamisrõõmu ka kokanduse poolelt

11.10.09
12.-16. oktoobril on Eesti Maaülikoolis rohelise ülikooli nädal. Eesmärgiks on tutvustada erinevaid võimalusi, kuidas maaülikool saaks ja võiks rohelisem olla.

Mahekonverentsi artiklikogumik on veebis kättesaadav

10.10.09
Baltimaade põllumajandusülikoolide eelretsenseeritav teadusajakiri "Agronomy Research" andis välja mahepõllumajandusuuringute eriväljande kahes köites.

Eestis saab peagi kasvatada mahekala

03.10.09
Jõustus Euroopa Liidu mahepõllumajandusliku vesiviljeluse määrus. Järgmise aasta suvest on võimalik hakata tegelema mahekalakasvatusega.

Tulekul on mahepõllumajanduse juubelikonverents

26.09.09
Eesti Maaülikool korraldab 10. novembril 2009 konverentsi „Mahepõllumajandus – hea loodusele, hea sinule“.

Saksamaa maheturg püsib stabiilsena

25.09.09
Igal aastal teevad Saksamaa maheturust ülevaate professor Ulrich Hamm Kasseli ülikoolist ja Markus Rippin Agro Milagrost. Nad leiavad, et vastupidiselt meedia kajastustele pole ei eelmisel ega ka sel aastal maheturu kahanemist Saksamaal täheldatud.

Taarapõllu talu kaup kannab nüüd ökomärki

23.09.09
Taarapõllu talu sai sellel suvel mahetöötlemise tunnustuse ning tooted - mahlad, moosid, kuivatatud saadused jm on nüüd müügil ökomärgiga.

Kopenhaageni eesmärk on koolides 75% mahetoitu

16.09.09
Kopenhaagen on mahekoolitoidu esirinnas. Linnavalitsus kehtestas uue määruse, mille kohaselt soovitakse koolilaste koolitoit muuta 75%-liselt mahedaks. Et lastega pered eelistavad toiduostmisel sageli mahetooteid, siis on lapsevanemad linnavalitsuse ettevõtmise poolt.

Kust saab kuusesiirupit ja seenejahu? Ikka ökopoest

14.09.09
Poolteist aastat säiliv hullmagus nektarijook või naturaalne puuviljamahl Võrumaalt? Imeilusa kaanepildi ja E-ainetega jogurtitops suurtehasest või pea märkamatuks jäävas pakendis mahejogurt kohaliku väiketootja talust?

Sööme Ära töötuba: mahekauba teekond linna on logisev ja lünklik

14.09.09
Neljapäeval kogunes Minu Eesti toiduteemaline töötuba Sööme Ära, mille eesmärk oli leida võimalusi, kuidas Eesti naturaalne ja värske talu- ja mahekaup oleks soovijatele paremini kättesaadav.