Sündmused
Rannamõisa Lasteaias valmistasid lapsed mahedaid jõulumagustoite
04.12.13
Harjumaa Harku valla Rannamõisa Lasteaias juhendas esmaspäeva hommikul Laulasmaa SPA peakokk Angelica Udeküll lasteaialapsi, kes valmistasid tema käe all mahetoorainest jõulumagustoite.
Turismitalu peretütar Agnes Heinla hakkas õunaemandaks
02.12.13
Möödunud aastal osaühingu Saare Ubin loonud Kipi-Koovi matkakeskuse peretütar Agnes Heinla ehitab noortaluniku toetuse abil väiketööstust, kus hakkavad valmima õunamahl ja õunamoosid ning kuivatatud õunad ja teesegud.
02.12.13
25. novembril ilmus Postimehe vahel Mahetoidu Leht 2013.
IFOAMi Euroopa Liidu Grupp tähistas 10 sünnipäeva
01.12.13
Novembris tähistas ülemaailmse mahepõllumajandusorganisatsiooni IFOAM Euroopa Liidu Grupp 10. sünnipäeva kõrgetasemelise konverentsiga Brüsselis. Kümnele tööaastale saab tagasi vaadata kui edukatele: IFOAMi ELi Grupp on nende aastatega kasvatanud oma mõjujõudu ning on Euroopa Liidu institutsioonidele mahepõllumajanduse valdkonnas arvestatav partner.
Karli ja Linda maiustuste maja
01.12.13
Poolteist aastat tagasi kolisid Katrin Seppa-Silmere ja Silver Silmere Otepäält Rõngu lähedale vanasse talumajja, kus nüüd valmivad ka nende mahešokolaadid, šokolaadikreemid ja -müslid. «Otsisime kaua kohta, kus saaksime kodu ja tootmise kokku viia, kuni lõpuks leidsime,» räägib naine.
Mahekitsekasvatusel on perspektiivi
29.11.13
Sel nädal kogunesid kitsekasvatajad mahekoolitusele Toilasse Ida-Virumaal ja Kubijale Võrumaal, kus Karin Ericson Rootsist Jämtlandi maakonnast jagas kogemusi mahekitsekasvatusest. Oma ettevõtteid tutvustasid kohalikud kitsekasvatajad Martin Repinski Ida-Virumaalt ja Hanno Kõrbe Võrumaalt.
Nõudlus Eesti mahetoodangu järele on sageli pakkumisest suurem
28.11.13
Nii mahetöötlejad kui –kasvatajad tunnistavad, et aegajalt kipub Eestis nõudlus mahekauba järele pakkumist ületama. Selleks on erinevad põhjused: alates kõikuvatest ilmastikutingimustest lõpetades liiga suurte kogustega, mida kaubandusketid korraga saada soovivad.
Põllumajandusministeerium saatis miljardilise eelarvega uue maaelu arengukava kooskõlastusringile
27.11.13
Põllumajandusministeerium saatis täna ministeeriumidele ja partneritele kooskõlastusringile „Eesti maaelu arengukava 2014–2020“ eelnõu, mille eelarve on üle 1 miljardi euro. Arengukavaga võetakse eesmärgiks toidutootmise ja -tööstuse efektiivsuse ja keskkonnasõbralikkuse tõstmine ning maaettevõtluse arendamine.
Kuressaare Pargi lasteaia lapsed võõrustasid mahetalunikku
26.11.13
Kuressaare Pargi lasteaed võõrustas eile Kihelkonna valla mahetalunikku Aivar Kallast, kes tuli mahetalu tegemistest rohke pildimaterjaliga rääkima. Lasteaia 4-, 5- ja 6-aastased lapsed, keda oli kokku 60, olid varmad ka oma teadmisi demonstreerima, kui tuli küsimuseks, et kes on ute laps või vasika ema.
Põllumeestel seisab ees üleminekuaasta
22.11.13
2014. aasta on põllumajandustoetuste maksmisel üleminekuaasta, kus jätkub senise süsteemi järgi otsetoetuste ja osade maaelu arengukava toetuste maksmine, rääkis põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder teisipäeval Tartus toimunud konverentsil „Põllumajanduse Äriplaan 2014“.
OÜ Loodusvägi valmistab kuuendat talve Raekoja platsi Jõuluturul Eesti maheglögi
22.11.13
Mahe metsmustika-mustsõstra glögi on ainus glögi, mis valmib Tallinna Raekoja platsil asuvas müügimajakeses kohapeal.
Biokeemik: saaremaine mahetoit on kvaliteetne
21.11.13
Selle aasta märtsikuus Kuressaares loodud MTÜ Terviseteadlik Elu (terviseklubi) võõrustas eile Arensburgi seminariruumides TTÜ keemiainstituudi keemilise analüüsi teadus- ja katselaboratooriumi vanemteadurit Anu Viitakit.
Valga koolilapsed käisid Kopra Karjamõisas mahetalu tegemistega tutvumas
20.11.13
Valga Vene Gümnaasiumi II b klassi ja Valga Põhikooli II c klassi õpilased külastasid esmaspäeval maheettevõtet Kopra Karjamõis, kus neile tutvustati mahepõllumajandust.
Kalamatsi kitsepiimameierei katsetab julgelt uute juustudega
17.11.13
Esna, kus filmitakse ka menukat telesarja «Naabriplika», on maaliline väikeküla keset Eestit, kuhu endine doktorant Aita Mets ja tööstust õppinud Jaan Raudkivi on kolme aastaga rajanud kitsepiima töötleva Kalamatsi meierei, mille toodang jõuab nii poelettidele kui ka Eesti parimatesse restoranidesse.
Väikestel jahuveskitel jagub tööd aina enam
17.11.13
Praeguse seisuga on Eestis kümmekond väikest jahuveskit, kuid nende üha suurenev hulk näitab, et eestlaste teadlikkus ja sellega kaasnev soov süüa puhast ning täisväärtuslikku toitu on tõusuteel.