Sündmused
Parim mahetootja 2014 on Konju mõisa talu
14.09.14
Eesti parimaks mahetootjaks 2014 kuulutati 14. septembril Eesti Vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval Konju mõisa talu Ida-Virumaalt, mis tegeleb põhiliselt kitsepiimatoodete valmistamisega. Parimaks mahetooteks valiti Urvaste Külade Seltsi toodetav Urvaste kama.
Parim mahetootja ja mahetoode selguvad pühapäeval
11.09.14
Pühapäeval, 14. septembril toimuval leivapäeval Eesti Vabaõhumuuseumis selguvad konkursside „Parim mahetootja 2014“ ja „Parim mahetoode 2014“ võitjad.
Kuidas säästa mahevaarikad ussitamisest?
10.09.14
Selleks, et saada koduaiast mahedalt kasvatatud ussideta vaarikaid, on kõige kindlam kasvatada hilist sorti 'Polka', mis on hilisema õitsemisajaga ja annab saaki augustist kuni külmadeni, rääkis Eesti Maaülikooli emeriitprofessor Anne Luik ülikooli Mahekeskuses toimunud mahepärastlõunal.
Kitsetalu juustupallid valmivad käsitööna
09.09.14
Kaks ja pool aastat tagasi kitsejuustu valmistamisega algust teinud Konju mõisa talu kavatseb laiendada nii tootmist kui valikut.
Taimekaitsevahendite jäägid kogunevad organismi aastate jooksul
09.09.14
“Eesti toodangus olid umbrohutõrje ja taimekaitsevahendite jäägid ühes kolmandikus ja importtoodangus kahes kolmandikus,” rääkis Eesti Maaülikooli emeriitprofessor Anne Luik ülikooli Mahekeskuses toimunud mahepärastlõunal.
Rakvere mahepiiritus voolab Šveitsi
07.09.14
Sel nädalal läks Rakvere piiritusetehasest Šveitsi suunas teele esimene partii mahepiiritust.
Estonian Spirit OÜ juhatuse liikme Sven Ivanovi sõnul on tegu esimese sammuga pikemaajalises koostöös.
Laupäeval saavad kõik huvilised Viljandimaal Tarvastus Säga-Aaviku mahetalus sibulaid puhastada
04.09.14
Laupäeval, 6. septembril kell 12.00-16:00 on võimalik kõigil huvilistel Säga-Aavikul näha, kuidas käib elu mahetalus, ning ise käed külge lüüa sibulapuhastamisel. Dagmar Hoder Tipu Looduskoolist avab huvilistele mänguliselt looduse rikkust. Kohal on Enn Onni Rohelise Maja kohvikust, kes räägib elust, mahetoidust ja heast kohvist. Päeva jooksul saab maitsta mahetoitu ning mahetooteid ka kaasa osta.
Mahepärastlõunal jagatakse nippe mahetoidu kasvatamiseks
03.09.14
Neljapäeval, 4. septembril algusega kell 15.00 toimub Eesti Maaülikooli Mahekeskuses mahepärastlõuna, kus tutvustatakse maaülikoolis läbiviidavaid katseid, samuti jagavad teadlased kasulikke nippe mahetoidu kasvatamiseks koduaias.
Kaks aastat mahedaid pagaritooteid
02.09.14
Puhta tooraine usku pagarikoda Pagar Võtaks on mahedaid pagaritooteid valmistanud juba ligi kaks aastat.
Jüri Ilves peab maheveiseid ning pakub mahesnäkki
31.08.14
Endine maadleja Jüri Ilves on rajanud Koeru valda Metsanurga peretalu ning ehitanud maheliha tootmise tsehhi, kus valmistatakse mahesnäkki Vinnukas
Mahetootmine - see on puhas toit ja elus muld
29.08.14
Laupäeval Peri Mahemõisas toimunud toidupäeval polnud kõne all üksnes mahetoidu kasulikkus, vaid ka mahetootmise üldine kasutegur, mis väljendub eelkõige mulla viljakuses ja ökoloogilise tasakaalu säilitamises.
29.08.14
Stipendiume antakse alates 2014. aastast välja neljas kategoorias: Eesti Maaülikooli tudengitele parima bakalaureusetöö ja parima magistritöö stipendium; noorteadlastele parima avaldatud teaduspublikatsiooni stipendium; üliõpilastele ja töötajatele avaldatud populaarteadusliku artikli stipendium.
Ilmus mahepõllumajanduse leht nr 66
25.08.14
Uues mahepõllumajanduse lehes antakse ülevaade toiteelementide põllubilansist maheviljeluses ja tutvustatakse võimalusi selle tasakaalustamiseks ning kirjutatakse kahest orasheinateemalisest teadusuuringust.
Põlvamaal Peril saab laupäeval mahemõisas mahetarkust koguda
21.08.14
Laupäeval, 23. augustil kell 14.00–17.00 toimub Peri Mahemõisas Mahetoidu päev, kuhu on oodatud kõik huvilised. Kuulata saab loengut mahetootmisest ja -toidust, osaleda arutelul ning käia mahepõldudel. Päeva jooksul saab maitsta mahetoitu ning mahetooteid ka kaasa osta.
Margus Lille: eestlastele läheb talukaup väga hästi peale
11.08.14
Täna avati Sõpruse Rimi hüpermarketis juba kaheksas talutoodete müügiala Talu Toidab, kus pakutakse kohalike väiketootjate toidukaupu.