Sündmused
Metsavennatalu hakkab juustu tootma heinapiimast
24.08.15
Eelmisel nädalal jõudis Vastse-Roosa külla Itaalias valmistatud Bonino haljasmassikogur, mis on esimene Eestis. Uus masin niidab, kogub haljasmassi kohe kärusse ja jagab laudas lehmadele ette.
La Muu looja teeks terve Eesti mahedaks
19.08.15
Ettevõtja Rasmus Raski meelest oleks kõva sõna, kui saaksime öelda, et Eesti toit on läbini orgaaniline.
Minu köök turul - mahepiim ja -munad
13.08.15
Laupäeval, 15. augustil kell 11:00-14:00 saab Kuressaare turuplatsil maitsta ja osta mahepiima ja -mune ning maitsta neist valmistatud toite. Saab näha, kuidas valmib jäätis ja on võimalus ka jäätist degusteerida. Antakse infot mahepõllumajanduse ja mahetoodete kohta.
Wiru Vilja liikmed harivad mahedalt tuhandeid hektareid
06.08.15
Kogu teravili, mida ühistu Wiru Vili kasvatab, on toodetud põllumajanduskeemiat kasutamata. Ka kuivatamise, ladustamise ja müügi tsüklid on kontrollitult mahedad.
Kuressaare turul saab laupäeval mekkida maheliha
30.07.15
Laupäeval, 1. augustil toimub Kuressaare turul sarja Minu köök turul raames maheliha grillimine ja barbecue küpsetamine. Grillitakse veise-, lamba- ja sealiha. Maheliha saab osta ka koju kaasa, kohapeal jagatakse infot mahepõllumaanduse ja –toodete kohta.
Mahetootja OÜ Loodusvägi korraldab täna mesilaste kaitseks aktsiooni
24.07.15
Täna 24. juulil korraldab Eesti mahetootja OÜ Loodusvägi Tallinnas Rotermani kvartalis tasuta ökosmuutide jagamise aktsiooni, millega ettevõte soovib tähelepanu pöörata viimastel aastatel nii Eestis kui mujal maailmas aset leidvale laialdasele mesilaste hukkumise probleemile. Mesilaste suremise täpne põhjus ei ole veel teada, kuid erinevate uuringute andmetel peitub see mitmete tegurite koostoimes, sealjuures ka (kunstlike või tööstuslike) taimekaitsevahendite liigkasutamises.
Avatud talude päeval osaleb üle neljakümne mahetootja
16.07.15
Sel pühapäeval, 19. juulil toimuval esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval kutsuvad külla 41 mahetalu, kelle juures saab tutvuda mahetootmisega loomakasvatusest kanepikasvatuseni ning mesindusest ravimtaime- ja marjakasvatuseni. Mahetalusid on kõigist maakondadest, kõige rohkem Põlvamaalt.
Juhan Särgava: Mahedad tulevadki toime ilma mürkideta
15.07.15
Üritades summeerida arvamusi mahepõllumajandusest, kohtame võrdlemisi liigirikast ja rikkalikku arvamuste buketti.
Ranna Villa käivitas mahevorstivabriku
01.07.15
Kümme aastat Mustjala vallas Küdemal šoti mägiveiseid kasvatanud Kairo ja Sinikka Pilviste lükkasid koostöös harrastuspõllumehest tohtri Madis Tiigiga käima vorstivabriku.
Minu köök turul – maheteraviljad
25.06.15
Sel suvel toimuvad Kuressaare turul kohaliku ja mahetoidu tutvustuspäevad, kus valmistatakse huvitavaid toite ning jagatakse retsepte ja infot tooraine kohta.
Liia Sooäär: maakari on omamoodi kultuuripärand
24.06.15
Beežid nudipäised lehmad tõstsid pea ja silmitsesid mõtlikult sinist autot, kui mööda kitsast maateed Uustla tallu vurasin. Ainult korraks, sest rohi näis huvitavam kui ulguvõõras, kellega neil asja polnud. Traktori rataste alt tõusis tolmupilv, kui masin põldu kündis. Kevad on käes, taevas sinisem ja rohi rohelisem kui veel paar päeva tagasi.
Saksa mahetootja ostab kanepiseemet Eestist
24.06.15
Saksamaa mahetootja Hanf Natur on viimased paar aastat ostnud mahetootjate ühistu Wiru Vili käest ära kogu nende kanepiseemne, millest valmivad tooted, näiteks õlid, jahud ja šokolaadid, jõuavad lisaks muule maailmale ringiga tagasi ka Eesti poelettidele.
Järelevalve mahepõllumajanduses muutub riskipõhiseks
16.06.15
Luksemburgis kohtunud Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrid jõudsid kokkuleppele, et tulevikus tuleb hakata mahepõllumajanduses rakendama järelevalvet riskipõhiselt.
11.06.15
Rakvere ökopood Mahe Mees on saanud viieaastaseks, jõudnud selle ajaga kolm korda kolida ning jäänud ellu, kuna omanik ja müüja on valmis palgata tööd tegema. Miks küll?
Ilmus mahepõllumajanduse leht nr 70
09.06.15
Uues mahepõllumajanduse lehes nr 70 saab lugeda pikemalt mullateemadel, koostööst toitlustajatega ja mahetalude külastusest.