Sündmused
19.09.15
Me ei saa tänapäeva saastunud maailmas elada päris puhta lehena. Küll aga võime oma valikutega mõjutada enda ja pere tervist.
18.09.15
Restoran "Konrad" peakokk Rene Uusmees valmistab kell 14.00-16.00 kitsepiimast ja
ka juustust isuäratavaid toite. Unikaalne võimalus proovida unikaalseid retsepte. Ainult üks päev, tulge kogu perega!
Kokad mahetaludes - Angelica Udeküll Tammejuure talus
16.09.15
Terve septembrikuu - Eesti Toidu Kuu rändab mahetoit ringi Eesti restoranides. Restoranid kasutavad oma toitudes mahetooraineid ning ühel päeval septembrikuus lähevad külla toorainetootjale ning teevad süüa kohapeal, kus tooraine kasvab.
Mahepõllumajandusmaa osatähtsus on suurim Austrias, Rootsis ja Eestis
16.09.15
Eestis oli 2014. aastal kasutatavast põllumajandusmaast 16% ehk 155 600 hektarit mahemaad. Euroopa Liidu riikide hulgas oleme mahepõllumajandusmaa osatähtsuselt kolmandal kohal, meist veidi suurem on see Austrias (18%) ja Rootsis (17%).
Hiiede pere kutsub mahemustikaid mekkima
15.09.15
Pühapäeval 20. septembril kell 12-15 on huvilised oodatud külla Tartumaal, Ilmatsalu lähistel paiknevale Alice ja Margus Hiie mahemustikapõllule.
Koduköögis pole raske tootmist alustada
12.09.15
Koduköögis tootmist alustanud väikeettevõtjate sõnul on toidu käitlemisele esitatud nõuded üsna hõlpsalt täidetavad.
Lambalautadest saavad kevadel kasvuhooned
12.09.15
Tänavuse parima mahetootja tiitliga pärjatud OÜ Kopra Karjamõis Valgamaal paistab silma uudsete nutikate lahenduste ja rikkaliku tootevalikuga.
Lihasnäkitootja tunneb end turul juba kindlamalt
10.09.15
Leivapäeval eheda maitsega mahelihatoodete valmistamise eest tunnustada saanud OÜ Sirloin eestvedajad ei kavatse senise edulooga leppida. Plaan on juurutada uusi tooteid ja murda välja rohkematesse poekettidesse.
EESTI TOIDU KUU: Parim mahetootja 2015 on Kopra Karjamõis
06.09.15
Eesti parim mahetootja 2015 on Kopra Karjamõis OÜ Valgamaalt, mis tegeleb nii mahelooma- kui taimekasvatusega ning aktiivselt ka toodangu turustamisega. Parim mahetoode 2015 on MTÜ Liivimaa Lihaveise toodetud eelküpsetatud mahe rohumaaveise ribi „Agnes“.
Sel pühapäeval kuulutatakse välja 2015. aasta parim mahetootja ja mahetoode
02.09.15
Pühapäeval, 6. septembril toimub Eesti Vabaõhumuuseumis leivapäeva, kus kuulutatakse kell 15.00 välja konkursside „Parim mahetootja 2015“ ja „Parim mahetoode 2015“ võitjad.
Mõnus pärastlõuna Tammejuure Mahetalus Läänemaal
02.09.15
5. septembril kell 14-17 ootab Tammejuure Mahetalu huvilisi tutvuma peretalu tegemistega. Talus kasvatatakse teravilja ja õlikultuure. Saab näha kanepipõldu ja tootmishooneid. Külas on Laulasmaa Spaa restorani Wicca peakokk Angelica Udeküll.
Põllumajandusministeeriumist sai Maaeluministeerium
02.09.15
Alates tänasest, 1. septembrist jätkab Põllumajandusministeerium tööd Maaeluministeeriumina.
02.09.15
Kodumaise toidu populariseerimiseks kuulutatakse september esmakordselt Eesti toidu kuuks. Kokku toimub kuu jooksul üle 30 Eesti toidule pühendatud sündmuse.
Metsavennatalu hakkab juustu tootma heinapiimast
24.08.15
Eelmisel nädalal jõudis Vastse-Roosa külla Itaalias valmistatud Bonino haljasmassikogur, mis on esimene Eestis. Uus masin niidab, kogub haljasmassi kohe kärusse ja jagab laudas lehmadele ette.
La Muu looja teeks terve Eesti mahedaks
19.08.15
Ettevõtja Rasmus Raski meelest oleks kõva sõna, kui saaksime öelda, et Eesti toit on läbini orgaaniline.