Sündmused
Ahjal tehakse lihaveise- ja ulukilihast suupoolist
13.11.17
Endisest Luha Lihatööstusest sai Liivimaa Lihasaaduste Wabrik ja sortiment muutus tundmatuseni.
Airi Külvet - avatud muutustele ja uuendustele
10.11.17
Airi Külveti tegevus Eesti lihaveiseturul on viimasel neljal aastal muutunud ainult olulisemaks. Endiselt juhib ta MTÜ-d Liivimaa Lihaveis, endiselt harib ta tarbijaid ning osaleb aktiivselt kodumaa mahepõllumajanduse teaduslikus aretamises ja arendamises.
Aparaaditehases tegi uksed lahti Mahemarket
06.11.17
Tallinnas aastaid tegutsenud mahekaupu müüv Mahemarket on mitu aastat plaaninud Tartusse laieneda, et siinsetele mahetoidu armastajatele rõõmu pakkuda. Suvel algasid ettevalmistustööd ja oktoobri lõpus tegi pood Aparaaditehase uksed lahti.
Sepa mahetalus on peamine lehmade õnn
04.11.17
Sepa mahetalus peetakse lehmi ja igast viimasest kui piimatilgast valmib midagi maitsvat.
Mahetoodete eelistamine kasvab aja jooksul
03.11.17
Kui inimesed on juba hakanud mahetooteid tarbima, siis nad suure tõenäosusega enam tavatoodete juurde tagasi ei pöördu. Sellisele tulemusele jõudsid Taani teadlased.
Üle miljoni soomlase ostab mahetoitu korra nädalas
29.10.17
Mahetoidu müük kasvab Soomes jõuliselt. Värske tarbijauuring näitab, et üle miljoni soomlase ostab mahetooteid iga nädal.
Hollandi teadlased: glüfosaadi kasutusloa pikendamine pole mõistlik
21.10.17
Glüfosaadi kui umbrohutõrjevahendi kasutamist ja selle kasutusloa pikendamist on palju arutatud. Ka meil Euroopas kõige enam kasutatava umbrohutõrjevahendi kasutusloa pikendamise üle käivad praegu arutelud.
Rahvaalgatus 'Keelustame Eestis GMO-kultuuride kasvatamise' ootab allkirju 24. oktoobrini
20.10.17
GMOde kasvatamine Eestis tuleb keelustada, nii nagu seda on deklareerinud juba 19 EL riiki. GMOde kasvatamine on liiga ohtlik mäng meie laste tuleviku ja keskkonna tervise arvelt, selge oht ja risk Eesti mahepõllumajanduse arengule.
Juhan Särgava: Saad palju annad
16.10.17
Uurisime Saidafarmi juhilt Juhan Särgavalt, milline poliitika tagaks tema, kui praktiku, arvates mahetootmise arengu.
10.10.17
Maal on palju ettevõtteid, mille tegevuse südames on lähestikku mitmed tootmis- ja abihooned, ümber metsariba nagu piir ja kaitsev müür. Üks selliseid on Raikküla vallas Lipa külas asuv Malmi talu, kus tegutseb osaühing Pajo Saeveski ja OÜ Pajo Ranch.
Mahevili on mullusest veerandi võrra kallim
06.10.17
Maheviljelejad kasvatavad kõige meelsamini kaera, suurim tava- ja mahevilja hinnavahe on aga hoopis rapsil.
Eesti esimene tõeline Lihuniku äri asub Tartus
05.10.17
Tartu kesklinnas kevadel uksed avanud Lihuniku äri on ainulaadse kontseptsiooniga kauplus-restoran, millesarnast ei leia Balti- ega Põhjamaadest. Lihuniku äri müüb parimat maherohumaa veiseliha, mida kasvatatakse siinsamas Eestis asuvates farmides.
Euroopas hävineb iga päev kolm ruutkilomeetrit mulda
01.10.17
Maailma rahvastiku kasv, suurenev nõudlus toidu järele ja konkurents maa kasutamise pärast paneb mullad aina suurema surve alla. Armastame rääkida loodus-, looma- või puude kaitsest, kuid tavaliselt ei mõtle me sarnaselt mullast. Samas on muld meie planeedi üks olulisemaid loodusvarasid, mille ökoloogilist tähtsust on seni alahinnatud, kirjutab maaeluministeeriumi põllumajanduskeskkonna büroo peaspetsialist Madli Karjatse.
Uued huvitavad uudised Mahepõllumajanduse Lehes
30.09.17
Uues Mahepõllumajanduse Lehes saab lugeda selle aasta parimatest mahetootjatest ja -toodetest, Euroopa mahekongressist jt huvitavatest teemadest.
Herbaatika – väega taimetarkus
25.09.17
Eesti esimene taimetarkuse kool alustab oktoobris 2017 oma viiendat õppeaastat. Herbaatika ja Holistilise Fütoteraapia Kool alustab vastuvõttu kahele õppekavale.