Sündmused
Üle poole taanlastest ostab mahetoitu iga nädal
10.05.18
Taanis on mahetoidu müük saavutanud rekordilise taseme. Organic Denmarki värsketel andmetel ostab üle poole taanlastest (51,4%) mahetoitu iga nädal. Kunagi varem pole sedavõrd paljud taanlased regulaarselt mahetoitu ostnud.
Ministeerium leidis alakasutatud toetustest uue maheraha
09.05.18
Maaeluministeerium on leidnud võimaluse mahepõllumajandust toetada lisaks ligi 10 miljoni euroga, teatas ministeerium.
Eesti toidumessi „Sööma“ mahetelk üllatab suure mahetoiduvalikuga
05.05.18
Tallinna Lauluväljakul algas Eesti toidumess „Sööma“, kus mahetoidutootjad on ühise väljapanekuga mahetoidu telgis. Tänavu on mahetoidu telgis esindatud üle 10 mahetalu või -tootja. Mahetoidu telgist saab infot ja teadmisi mahetoidu kohta ning leiab ka retseptiraamatuid. Eesti toidumess kestab 4.-5. maini kell 11-20.
03.05.18
Homme, 4. mail Tallinnas toimuv mahekonverents „Tegija kogemus – kuidas olla edukas maheturul“ keskendub mahetooraine väärindamisele ning kohaliku mahetoidu valiku- ja turustamisvõimaluste laiendamisele.
29.04.18
Ökopagarikoda Pagar Võtaks kasutab niipalju kui võimalik kodumaist toorainet. Meie kliimas siiski kogu vajalik tooraine ei kasva ning mõnikord seab piirangud ka hind.
Maaeluminister toidukonverentsil: peame rõhutama oma puhast õhku ja mahetootmist
26.04.18
Kolmapäeval toimunud XII Toiduainetööstuse aastakonverentsil peetud ettekandes ütles maaeluminister Tarmo Tamm, et lisandväärtusega toodete efektiivsem töötlemine parandaks nende konkurentsivõimet nii sise- kui ka välisturgudel.
Mahepõllumajanduse meetmesse suunatakse tänavu täiendavalt 1,7 miljonit eurot
24.04.18
Arvestades toetusesaajate prognoositust suuremat huvi Eesti maaelu arengukava 2014–2020 mahepõllumajanduse meetme 2017. a taotlusvooru vastu ning tagamaks, et toetusesaajad saavad kätte toetuse maksimaalses lubatud määras, allkirjastas maaeluminister Tarmo Tamm 23. aprillil käskkirja, millega suurendatakse meetme 2017. a taotlusvooru eelarvet 1 720 000 euro võrra.
Uuring: põllumaade aluses põhjavees ületavad taimemürgid lubatu piiri
23.04.18
Värskest keskkonnaministeeriumi tellitud uuringust selgub, et Eestis ületab intensiivse põllumajandustegevusega aladel taimekaitsevahendite sisaldus pinna- ja põhjavees sageli piirnorme.
Kutse mahekonverentsile „Tegija kogemus – kuidas olla edukas maheturul
10.04.18
Olete oodatud mahekonverentsile „Tegija kogemus – kuidas olla edukas maheturul“, mis toimub 4. mail Tallinnas, Eesti Toidumess - Sööma! ajal.
Oma kogemusi mahetoidu müümisel ja kasutamisel jagavad tootjad, töötlejad, toitlustajad ja turustajad. Väliseesineja Helga Willer Šveitsi mahepõllumajanduse uurimisinstituudist FiBL annab ülevaate mahepõllumajanduse ja maheturu olukorrast Euroopas.
Külmpressitud HeyDay mahemahl jõuab välisturule
02.04.18
Eestis toodetud HeyDay Organicu OÜ mahemahlad koguvad hea maitse ja ainulaadse valmimisprotsessi tõttu populaarsust juba Soome, Rootsi ja Prantsusmaa ökokettides.
Uued uudised Mahepõllumajanduse Lehes
31.03.18
Uues Mahepõllumajanduse Lehes nr 80 kirjutatakse järgmistel teemadel:
Eesti põllumajandusmaast on juba viiendik mahe; mida toob kaasa uus mahemäärus jpm.
29.03.18
Mahepõllumajanduse Koostöökogu saatis selle nädala alguses maaeluministrile kirja, mis on reaktsioon hiljutisele otsusele vähendada mahetoetusi seoses MAK (Eesti Maaelu Arengukava) 2014–2020 mahetoetuste eelarve puudujäägiga.
Mikrovõrsed tulevad Otse Aiast
22.03.18
2014. aastal kolis ökokogukond Väike Jalajälg Märjamaa lähedal asuvasse Mõisamaa külla, et rajada samanimelisse mõisakompleksi ökoloogilise eluviisi keskus. Siin elavad inimesed korraldavad koolitusi, kus jagatakse teadmisi, kuidas kogukonnas paremini elada ja isiksusena areneda.
EPKK: Eestil on head eeldused mahetoodete edukaks ekspordiks
16.03.18
16. märtsil toimub Türi Kultuurikeskuses Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja konverents Maheturg 2018, millel otsitakse võimalusi, kuidas kasutada ära Eesti hea mahepõllumajanduse potentsiaal ning suurendada mahetoorainest valmistoodete valmistamist ja eksporti. Konverentsil saavad sõna tunnustatud maheettevõtjad, kes on suutnud edukalt arendada nii mahetoodete tootmist kui ka müüki välisturgudele.