Sündmused
Voldik Väärtusta mahetoorainet! Toitlustuse ökomärk (2022) annab haridusasutustele ülevaate mahetoitlustuse ökomärgist ja kuidas seda kasutada.
Juhend toitlustusettevõttes mahepõllumajandusele viitavalt märgistatud toidu valmistamine ja reklaamimine on mõeldud toitlustajatele (restoranid, kohvikud, turismitalud, koolid, lasteaiad jt), kes soovivad kasutada mahetoorainet või tegeleda mahetoitlustamisega ja sellest tarbijatele teada anda.
Koostajad:
Merit Mikk (Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus, Mahepõllumajanduse Koostöökogu)
Kairi Sisask (Põllumajandus- ja Toiduamet)
Pille Edovald (Põllumajandus- ja Toiduamet)
Mahetoidu kasutamiseks kohandatud soovituslikud menüüd koolidele
Käesolev infomaterjal koostati selleks, et anda rohkem infot mahetoitlustamise võimaluste kohta lasteasutustes. Trükis Mahetoit lasteasutuses annab ülevaade valdkonna põhimõtetest, mahetoitlustamisega seotud nõuetest ning Itaalia, Rootsi, Taani ja Soome kõrval ka Eesti lasteasutste kogemustest mahetoidu pakkumisel. Loodetavasti innustab selles trükises sisalduv info mahetoitu pakkuma ka meie lasteasutustes.
2012. a toimus lasteasutustele mitmeid mahetoitu tutvustavaid üritusi. Valiku nende raames valmistatud toitude retseptidest leiab trükisest Mahetoidud lasteaedadele ja koolidele.