Sündmused
21. oktoobril 2013 korraldas Põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Maaülikooli Mahekeskus koostöös Ettevõtlike Daamide Assotsiatsiooniga mahetoitlustamise teemalise konverentsi "Mahepõllumajanduse arengusuunad. Mahetoit lasteasutuses".
Konverentsi eesmärgiks oli tõsta teadlikkust mahetoidust ning selgitada ja suurendada mahetoidu kasutamise võimalusi lasteaedades ja koolides. Oma kogemusi mahetoitlustamise korraldamisest jagas välislektor Andrea Ferrante Itaaliast, kus mahetoidu kasutamine on laialt levinud – keskmiselt 50% lasteasutustes pakutavast toidust on mahetoit.
ETTEKANDED
Mahetoidu kasutamise kogemusi Eesti lasteasutustes:
Rohkem infot konvrentsi kohta leiab Mahekeskuse kodulehelt.
18. novembril 2010 korraldas Eesti Maaülikooli
Mahekeskus koostöös Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskusega mahetöötlemise ja -toitlustamise
konverentsi.
Konverentsil käsitleti nii
õigusaktidest tulenevaid nõudeid kui ka seniseid kogemusi ja praktilisi näiteid
meilt ja mujalt. Külalisesinejaks oli Harald Hoppe Saksamaalt,
kes omab pikaajalist kogemust mahepõllumajanduse edendamise ja
mahetoitlustamise alal. Praegu juhib ta maherestorani ning avaliku sektori
asutuste mahetoitlustamisega tegelevat ettevõtet.
Konverentsi ettekanded
Mahe- ja tavatoidu erinevustest - Anne Luik, Eesti Maaülikool
Mahetoidu turuolukord Eestis ja mujal. Tarbijate suhtumine mahetoitu - Merit Mikk, Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus
Mahetootjate ühistu Eesti Mahe kogemused mahetoidu töötlemise ja turustamise korraldamisel - Aivar Pikkmets, TÜ Eesti Mahe
Mahetöötlemise nõuded. Mahemärgistamise nõuded, Eesti ja ELi ökomärgi tutvustus - Ingrid Hall, Pärnumaa Veterinaarkeskus
Mahetoitlustamise nõuded - Eve Ader, Põllumajandusministeeriumi mahepõllumajanduse büroo
Mahetoidu kasutamine restoranides ja avaliku sektori toitlustusasutustes. Saksamaa kogemused - Harald Hoppe
Mahetoitlustamise
kogemus Pühajärve SPA hotelli restoranis. Probleemid ja võimalikud
lahendused - Silver Silmere, Pühajärve SPA hotelli restorani peakokk