# #

Pühajärve Spa & Puhkekeskus pakub mahetoitu

08.04.10

Alates 1. märtsist 2010 on Pühajärve Spa & Puhkekeskus Mahepõllumajanduse seaduse järgi tunnustatud ainsa mahetoitlustajana Eestis. See tähendab, et menüüs võib viidata  mahetooraine kasutamisele. Nii kasutatakse näiteks pubis ja restoranis Märjamaa lihatööstuse veise-, lamba- ja vasikaliha,  Pajumäe talu vaniljekohupiimakreemi ning Taarapõllu talu keediseid. Ettetellimisel pakutakse ka kohvipause ja grupimenüüsid, mille valmistamisel on kasutatud  vaid mahetooraineid.

Pühajärve Spa & Puhkekeskus alustas Eestis kasvatatud ja kodumaisus- ning kvaliteedimärki kandvate toodete pakkumist hommikusöögil ja a la carte menüüs juba 2004. aastal, kui liituti majutusettevõtetele mõeldud Rohelise Võtme keskkonnamärgise süsteemiga.  Aasta-aastalt on pakutavate kodumaiste toodete arv menüüs kasvanud. Viimastel aastatel on tuntavalt suurenenud klientide huvi ja nõudlus mahetoodete järele, mis omakorda on innustanud ettevõtet arendama mahetoitlustuse teemat.

Veebruaris 2009 võitis Pühajärve Spa & Puhkekeskus majutusettevõtetele korraldatud konkursi “Rohelise Võtme aastaauhinnad 2009”. Konkursitöö kandis pealkirja “Vali mahetoit – hea loodusele, hea Sinule!” ja selle eesmärgiks oli propageerida mahetoitu ettevõtte klientide ja töötajate, samuti Otepääd külastavate turistide ning kohalike elanike hulgas. Arendati koostööd mahetalupidajatega, hakati pakkuma senisest tunduvalt enam kodumaist mahetoitu ja mahetooteid. Kõige laiemat valikut mahetoitu pakutakse hommikulauas – menüüs on näiteks Pajumäe talu jogurtid, kohupiima-ürdikreem, Saidafarmi juust, Energia talu taimetee, Kitsevälja talu keedumunad, mitmeviljapuder Zerna talu helvestest ja Pajumäe talu piimast, Vändra leiva  kuklid, must leib, peenleib; astelpajumoos, mahlajoogid Taarapõllu talu mahladest, hooajaliselt õunu, marju, mett jms.

Pühajärve Spa & Puhkekeskus