Sündmused
Teist aastat võetakse luubi alla esiletõstmist väärivad mahetootjad ja mahetooted – käivituvad konkursid „Parim mahetootja 2011“ ja „Parim mahetoode 2011“. Konkursside eesmärk on tunnustada parimaid toojaid ja tooteid ning tutvustada neid ka avalikkusele.
2010. aasta konkursil saavutas tihedas konkurentsis parima mahetootja tiitli Arvo Veidenbergi Pajumäe talu, kelle trumpideks olid nii edukas põllumajandustootmine kui ka oma toodangu väärindamine talu meiereis. Pajumäe talu tooted on tänaseks tuntud üle Eesti. Parimaks mahetooteks tunnistati AS Saidafarmi Saida valge juust, mille hea puhta maitse kohta jätkus žüriil ainult kiidusõnu.
Konkursile „Parim mahetootja 2011“ saavad kandidaate esitada nii organisatsioonid kui ka üksikisikud. Konkursile oodatakse mahepõllumajandusele üleminekuaja läbinud tootjaid, kelle põllumajandustootmine on heal tasemel ning kes on aktiivsed ka väljaspool oma ettevõtte tegevust. Esitamiseks tuleb täita ankeet. Kandidaatide ankeetide esitamise tähtaeg on 16. juuni.
Konkursile „Parim mahetoode 2011“ saavad oma tooteid üles seada ettevõtted ise. Tingimuseks on, et mahetoode oleks turul olnud vähemalt ühe kuu enne toodete ankeetide esitamise tähtaega. Toodete ankeetide esitamise tähtaeg on 16. august.
Konkursside ankeedid ja täpsemad osalemise tingimused leiab siit (tootja) ja siit (toode). Ankeedid palume saata aadressile mahepm[A]gmail.com
Parima tooja ja toote valivad välja erialaspetsialistidest koosnevad 7-liikmelised žüriid. Võitjad kuulutatakse välja 18. septembril Tallinnas, Eesti Vabaõhumuuseumi Leivapäeval, mille raames toimub ka mahetoodete laat ja külastajate lemmikmahetoote valimine.
Konkursid korraldab Põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga. Parima mahetoote valimisel tehakse koostööd Eesti Kulinaaria Instituudiga.
Info:
Airi Vetemaa
Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus
airi.vetemaa[A]gmail.com
522 5936